Krista Claeys trekt opnieuw CD&V-lijst in Oostende

Krista Claeys (tweede van rechts) trekt weer de Oostendse CD&V-lijst. Bart Plasschaert (rechts) krijgt de tweede plaats, An Casteleyn (links) wordt derde en Frank Jongbloet (tweede van links) vierde.
Redactie KW

De Oostendse CD&V-lijst wordt in 2018 opnieuw getrokken door schepen Krista Claeys en niet door Cultuurschepen Bart Plasschaert, die de tweede plaats krijgt.

In Oostende werd al een tijdje de vraag gesteld wie nu CD&V-lijsttrekker zou worden. De vorige keer was dat Krista Claeys. Zij werd schepen, maar heeft niet echt bevoegdheden waarmee ze vaak in de kijker loopt. Bart Plasschaert startte pas halfweg de legislatuur als schepen in opvolging van Hilde Veulemans. Hij laat zich positief opmerken met de meer zichtbare bevoegdheid cultuur. Daarom was er twijfel over wie lijsttrekker zou worden in 2018. De partij koos nu voor Krista Claeys.

De derde plaats wordt ingenomen door gemeenteraadslid An Casteleyn en de vierde stek gaat naar OCMW-raadslid Frank Jongbloet. Voor de eerste vier plaatsen wordt zo het ‘ritsprincipe’ toegepast, waardoor er een evenwicht is tussen mannen en vrouwen. “CD&V wenst met deze plaatsen haar mandatarissen te danken voor hun inzet tijdens de huidige legislatuur”, zegt voorzitter Cyriac Borloo. “Dat Krista en Bart de lijst trekken, is ook een heel logische keuze. Beiden worden, door wie betrokken is bij hun beleidsdomeinen, geloofd voor hun inzet en realisaties.”

“Enige vrouwelijke lijsttrekker”

“Het is dan ook de wens van de partij om beiden de kans te geven om hun werk ook na 2018 verder te zetten“, klinkt het. “Ook voor An Casteleyn en Frank Jongbloet hoopt de partij dat zij, samen met nieuwe verkozenen, verder verantwoordelijkheid kunnen opnemen voor het bestuur van de stad. Bart Plasschaert en Krista Claeys hebben als schepenen steeds nauw samengewerkt. Zo hebben ze onder meer hun administratieve medewerkers samengevoegd om meer te kunnen realiseren met minder middelen. Beiden zullen ook samen campagne voeren. Krista Claeys is voorlopig de enige vrouwelijke lijsttrekker voor de Oostendse gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier