Krista Claeys trekt CD&V-lijst in Oostende

Redactie KW

Krista Claeys (51) trekt de Oostendse CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Huidig schepen Hilde Veulemans duwt de lijst.

De Oostendse CD&V maakt de eerste vijf kandidaten en de lijstduwer voor oktober 2012 bekend. Advocate Krista Claeys trekt de lijst. De dochter van wijlen volksvertegenwoordiger en ACW’er Dries Claeys is zelf bestuurslid van Unizo en was zes jaar voorzitter van de Oostendse partijafdeling.

De vier volgende plaatsen op de lijst worden ingenomen door 2. fractieleider in de gemeenteraad Bart Plasschaert, 3. Vlaams parlementslid Johan Verstreken, 4. Frank Jongbloet en 5. Ides Vanden Auweele. Huidig schepen Hilde Veulemans duwt de lijst.

‘Momenteel hebben we maar één schepen in de meerderheid en dat vinden we te weinig. Door iemand anders dan Hilde als lijsttrekker aan te duiden, maken we onze ambitie duidelijk om met minstens twee schepenen deel uit te maken van het bestuur’, zegt voorzitter Cyriac Borloo.

Dat Hilde Veulemans de Oostendse CD&V-lijst niet trekt, ligt in de lijn der verwachtingen. ‘Ik was geen vragende partij meer voor het lijsttrekkerschap’, vertelt ze, ‘maar dat betekent niet dat ik geen ambitie meer heb. Als de kiezer dat wil, sta ik ook na 2012 graag weer ten dienste als schepen.’

Johan Verstreken werd genoemd als nieuwe CD&V-kopman, maar hij wil zich vooral op het Vlaams Parlement blijven toeleggen. ‘Rond Krista is een natuurlijke consensus gegroeid’, aldus voorzitter Borloo. ‘Maar we willen vooral als team naar de kiezer trekken.’

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier