Kosten aan de Ardooise kerk lopen flink op

(Foto Eddy Huughe)
Redactie KW

Op de gemeenteraad maandagavond werd duidelijk dat er extra kosten zijn voor de schilderwerken aan de kerk, goed voor bijna 250.000 euro.

Er zijn al een tijdje opknapwerken aan de gang in de Ardooise Sint-Martinuskerk. De binnenkant krijgt ook een nieuw verflaagje. Maar dat zorgt voor problemen. In een vorige gemeenteraad werd al een meerkost besproken en nu werd ook een raming gemaakt van de kosten die nodig zijn. “Het gaat om het toupreslaagje dat verwijderd moet worden van de muren, hetgeen dat voor een zeker reliëf zorgt”, aldus burgemeester Karlos Callens. “Blijkbaar moet dat eraf vooraleer de verf kan aangebracht worden.” Het kostenplaatje daarvoor is 218.431,75 euro. Met de vernieuwing van het tapijt en de aankoop van zonnewering aan sommige ramen, lopen de kosten op tot 244.115,82 euro. “Deze nieuwe heraanbesteding is geen goede zaak voor de gemeente”, repliceerde Steven Demeulenaere (SamenPlus). “Als we dit op voorhand geweten hadden, dan konden we meer subsidies opgestreken hebben. Wie is er aansprakelijk voor de verkeerde inschatting van de werken?”

“Dat is al een tijd niet duidelijk”, antwoordde de burgemeester. “We hebben het adviesbureau aangesproken. Maar in plaats van dit aan te vechten, kiest de kerkfabriek er voor om dat bedrag te betalen. Als er opnieuw subsidies moeten aangevraagd worden, wordt er veel tijd verloren en de kerkfabriek wil zeker dit najaar de kerk volledig ter beschikking hebben. Maar laat ons wel wezen: wij keuren dit bedrag goed en schieten het voor, maar de kerkfabriek betaalt het volledig terug.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier