Kortrijkse tatoeëerder duikt op als Amerikaanse meme

Rouslan Toumaniantz voor zijn shop Tattoo Box in Kortrijk. © BELGA
Redactie KW

Rouslan Toumaniantz, de Kortrijkse tatoeëerder bekend van het beruchte sterrenmeisje, reageerde zaterdag op het feit dat zijn foto veelvuldig circuleert bij aanhangers van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump.

Rouslan, die zelf ook een aantal tattoos en piercings in het gezicht heeft, duikt in de VS op de sociale netwerksite Facebook op als meme ter ondersteuning van de campagne de Republikein Donald Trump. In de afbeelding wordt gesuggereerd dat tattoos en piercings een job in de weg staan, maar dat de persoon Donald Trump en zijn uitspraken als excuus worden ingeroepen.

Nochtans heeft de tatoeëerder niets te maken met de Verenigde Staten, Donald Trump of de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat gaf hij zaterdag expliciet aan in een post op Facebook.

Nazi

“Waarom ben ik een superpopulaire meme geworden in de Amerikaanse campagne voor de volgende president?”, vraagt hij zich luidop af. ” Ik leef en woon in België. Ik werk in mijn eigen tattoo shop. Ik geef geen ene moer om de Amerikaanse politiek. En mocht iemand mij mijn mening vragen, zou ik zeggen dat Donald Trump een nazi is.”

“Ik heb een job, en ja, Trump is een racist, en de media die zijn campagne ondersteunen liegen.” Tot slot heeft Rouslan nog een niet mis te verstane boodschap voor de Amerikanen zelf. “Of je nu een arme Amerikaan of iemand uit de middenklasse bent, je moet wel een enorme idioot zijn om te geloven dat een miljardair (zoals Trump) je problemen zal oplossen. Miljardairs lossen geen problemen op. Ze zijn het probleem.”

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier