Kortrijk houdt gemeenteraad on the move in Heule

Redactie KW

In deelgemeente Heule streek op maandag 10 maart de gemeenteraad van Kortrijk neer. Het was de eerste gemeenteraad on the move.

Enkele tientallen geïnteresseerde Kortrijkzanen tekende present in de grote zaal van oc De Vonke. Maar voor de raad on the move, een primeur voor ons land, effectief van start ging, konden drie Kortrijkzanen een vraag stellen aan het stadsbestuur. Twee van hen daagden op en hun vraag werd behandeld.

Noël Mahieu had de eer om de debatten te openen. Hij kaartte de problemen van fijn stof en geluidsoverlast aan rond de E17-R8 (omgeving Xpo tot Sioenwijk). Schepen van Mobiliteit Marc Lemaitre (SP.A): “We waren enkele maanden geleden bij u en ik herinner me nog dat we in uw veranda zaten, maar dat ik dacht dat we midden op de snelweg zaten. Geluidsmetingen wezen waarden van 65,1 tot 69,3 decibel aan. Dat zijn waarden waarbij we als stad op nauwelijks Vlaamse subsidies moeten rekenen. Geluidschermen zouden volgens studies trouwens nauwelijks helpen. Momenteel loopt er wel een proefproject in Kasterlee waarbij een toplaag wordt gebruikt die enorm geluiddempend is. Als de resultaten daarvan positief blijken, zullen we zeker informeren om de zones waar er geluidsoverlast heerst van dat soort asfalt te voorzien.”

Openluchtzwembad

Ook Jeroen Thibaut stelde een vraag. Hij wou weten wat de plannen waren met het openluchtzwembad en vroeg ook of de werkgroep, die 150 sympathisanten telt, voor de nodige input kan zorgen. Schepen van Sport An Vandersteene (N-VA): “We willen de Abdijkaak niet sluiten, maar we willen het openluchtzwembad wel op een efficiënte manier uitbaten. Daarom lanceren we deze zomer een proefproject. Daarbij zal de Abdijkaak een kleiner aantal maanden open zijn. Niet meer in mei, bijvoorbeeld. Na één jaar zullen we evalueren. Wat betreft de werkgroep: elke creatieve input is meer dan welkom.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier