Kortemarkse ereschepen Paul van Henis overleden

Redactie KW

Donderdag is Paul van Henis op 88-jarige leeftijd in het ziekenhuis van Torhout overleden. Hij was dankzij de gemeentepolitiek en het restaurant dat zijn vrouw en zoon uitbaten een graag geziene figuur in Kortemark.

Paul en zijn echtgenote Simonne Notredame waren dit jaar 63 jaar getrouwd en hadden 2 kinderen: Luc en Jean-Paul. Hun huwelijk werd gezegend met vier kleinkinderen: Eline, Julie, Arne en Marthe. Paul zat jarenlang in de gemeentepolitiek en was een tijdje schepen van Cultuur, Sport en Feestelijkheden. In zijn beroepsleven was hij onder andere vertegenwoordiger bij onder meer Unilever, ZAM Zeebrugge en Volys Star Lendelede. Simonne stichtte in 1972 het gekende restaurant Nele op het Stationsplein in Kortemark. De zaak wordt nu uitgebaat door zoon Jean-Paul en schoondochter Mieke, maar Simonne is er nog vaak in de keuken terug te vinden, terwijl Paul heel graag een praatje ging maken met de gasten aan tafel.

Paul was ook erevoorzitter van de Kortemarkse Koninklijke Wielerclub Hand in Hand en hij stond ook aan de wieg van de Lakosta. Hij richtte ook tal van verbroederingen in met de Duitse zustergemeente Büren. Paul Van Henis wordt op woensdag 6 december om 10.30 uur begraven in de kerk van Kortemark.

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier