Kortemarks raadslid noemt burgemeester "grote gangster"

05/07/17 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:01

Gemeenteraadslid Rita Tyvaert van de eenmanspartij Eerlijk & Bezorgd verspreidt dezer dagen haar derde boekje in Kortemark. Daarin beschuldigt ze onder meer burgemeester Toon Vancoillie van vriendjespolitiek en zakkenvullerij.

Kortemarks raadslid noemt burgemeester "grote gangster"

Rita Tyvaert. © Foto Kurt

U vond het misschien al in de brievenbus, het derde boekje van gemeenteraadslid en voormalig OCMW-voorzitter Rita Tyvaert. Terwijl haar tweede boekje nog over oudermishandeling handelde, trekt Rita nu van leer tegen vooral burgemeester Toon Vancoillie.

"Er gebeuren in Kortemark enorm veel dingen die niet kloppen", zegt Rita. "En ik heb er enorm veel tijd en geld voor over om dat aan de kaak te stellen. Ik wil niet liever dan dat ze een klacht indienen tegen mij, want dan zullen die mistoestanden eindelijk onderzocht worden. Als politieker voel ik mij verplicht om dit uit te brengen. Maar trots ben ik absoluut niet op mijn boekje. Ik had liever gehad dat ik er eentje kon schrijven over mooie dingen."

Misdadigers

"Ik ben niet tegen de partij Open VLD", vervolgt ze. "Ik geloof immers dat er bij elke partij goede mensen rondlopen. En die partij kan er ook niks aan doen dat er in Kortemark een paar van hun leden misdadigers zijn, burgemeester Vancoillie voorop. Hij is in mijn ogen een van de grootste gangsters die er rondlopen. Ik besef heel goed de hardheid van mijn woorden, maar ik kan alles zwart op wit bewijzen."

De burgemeester liet ondertussen per e-mail weten geen energie te willen steken in een klacht tegen Rita Tyvaert. "Wat Rita beweert, zijn pure verzinsels. Het boek is een zielig schouwspel", lezen we voorts in de officiële reactie.

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!