Korpschef Vlas onder vuur: "Het korps is niet meer bestuurbaar"

15/06/17 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:25

Met hun rug naar hun overste, korpschef Rino Defoor. Zo maakten zo'n vijftig personeelsleden van de politiezone Vlas woensdagnamiddag hun onvrede over zijn functioneren duidelijk voor het commissariaat in de Oude Vestingstraat. Een handgemeen tijdens een felle discussie met een hondengeleider bleek de druppel die de emmer deed overlopen. "De positie van de korpschef is onhoudbaar geworden", klinkt het bij het gemeenschappelijk vakbondsfront.

Zo'n 2,5 jaar na zijn aantreden als korpschef bij de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) bereikt de al langer sluimerende onvrede over Rino Defoor een hoogtepunt. Aanleiding was een felle discussie vorige vrijdag met een hondengeleider die naar een andere politiezone overstapt en zonder overleg zijn geliefde drugshond verkocht zag worden. Tijdens die discussie tikte Defoor naar verluidt enkele keren een vermanend vingertje tegen de borstkas van de hondengeleider en verhinderde hij hem zijn bureau te verlaten. "De druppel die de emmer deed overlopen", aldus Benny Staelens in naam van het gemeenschappelijk vakbondsfront van VSOA, NSPV, ACOD en ACV. "Het korps verkeert al twee jaar in een malaise onder het regime van de korpschef. De ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!