Kopman CD&V Harelbeke bekend gemaakt

Lijstduwer Rita Beyaert, Lynn Callewaert, minister Crevits, Francis Pattyn en Kathleen Duchi.
Redactie KW

Het werd uittredend gemeenteraadslid en fractieleider Francis Pattyn.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de partij CD&V in het OC ‘t Spoor maakte minister Hilde Crevits de kopman voor de komende gemeenteraadsverkiezing bekend.

“Bewezen kwaliteiten”

“Met uittredend gemeenteraadslid en fractieleider Francis Pattyn kiest het bestuur van CD&V Harelbeke voor iemand met de nodige ervaring”, zei CD&V-voorzitter Luc Vandeputte. “Iemand die als schepen zijn kwaliteiten al bewezen heeft. Wie Francis kent weet dat hij zeer gedreven is. Hij zal er helemaal voor gaan.

“Binnenkort wordt hij de fractievoorzitter van onze partij. Het wordt zijn taak om samen met het bestuur een ploeg te vormen met veel aandacht voor verjonging, waarbij de senioren ene huidige mandatarissen niet vergeten worden. Ex- burgemeester Rita Beyaert duwt de lijst. Ze wil vooral de jongeren steunen met al haar ervaring.”

Binnenkort volledige lijst

Lynn Callewaert (28) uit Bavikhove krijgt de tweede plaats. Zij is momenteel werkzaam in het federaal parlement. De 52-jarige Kathleen Duchi, ook uit Bavikhove en medezaakvoerder bij het transportbedrijf van haar echtgenoot, krijgt een duwtje van 62-jarige oud-burgemeester en gemeenteraadslid Rita Beyaert.

Francis Pattyn was tevreden over de opkomst: “Ons ledenaantal groeit dagelijks, net als onze lijst met kandidaten. Binnenkort maken we onze volledige lijst bekend.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier