Koksijdse Open VLD en CD&V in kartel naar gemeenteraadsverkiezingen

Redactie KW

(UPDATE) In Koksijde komen Open VLD en CD&V onder één lijst op voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. De twee lokale partijen zullen één gemeenschappelijke lijst vormen. Het kartel komt niet onverwacht, in 2006 was er al speculatie over samenwerking. Met dit kartel willen de partijen de absolute meerderheid behalen.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu officieel: Open VLD en CD&V vormen in Koksijde een kartellijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Huidig burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD) trekt de lijst, huidig schepen Stéphanie Anseeuw (Open VLD) zal op de tweede plaats staan. De derde plaats is voor gedeputeerde Guido Decorte (CD&V). Albert Serpieters (CD&V) zal de lijst duwen.

Maar niet iedereen in Koksijde is onverdeeld gelukkig met de vorming van het kartel. Binnen CD&V spreken de raadsleden Sophie Dewulf en oud-burgemeester Rik Dewulf zich openlijk uit tegen een kartel met Open VLD. NV-A-Schepen Jan Loones, die al achttien jaar deel uitmaakt van het schepencollege en een jeugdvriend is van burgemeester Marc Vanden Bussche, heeft het zelfs over plat opportunisme.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust), en in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier