Koen Sinnesael neemt dan toch deel met Omnium aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem

Redactie KW

Koen Sinnesael neemt dan toch deel met zijn partij Omnium aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wevelgem. De lijst bevat momenteel 15 kandidaten.

Koen Sinnesael, die in de jaren 80 met zijn eenmanspartij Omnium zowel aan de gemeenteraadsverkiezingen als aan de federale verkiezingen deelnam, was aanvankelijk van plan om op 14 oktober opnieuw alleen naar de kiezer te trekken. Een paar weken na de bekendmaking van zijn deelname aan de verkiezingen trok hij die beslissing opnieuw in. De reacties op dit afhaken waren zo enorm dat hij nu besloten heeft om opnieuw aan de verkiezingen deel te nemen. “Ik was verrast van die reacties, maar wou in geen geval nog alleen naar de kiezer trekken. Op vandaag zijn we nu met 15 kandidaten. Een paar leeftijdsgenoten en heel wat jonge mensen die duidelijk potentieel hebben om later ook effectief aan politiek te doen.”

Omnium schuift in zijn programma drie pijlers naar voor: sport, feestelijkheden en horeca. “Sport is goed voor de gezondheid, feesten maakt ons blij maar om de horeca te ondersteunen denk ik aan een weekendfeestbusje die de mensen veilig naar huis brengt. Daarnaast willen we ook een nultolerantie voor bepaalde criminele zaken, een einde van het profetariaat en strenger onderwijs. Sommige zaken zijn inderdaad nationale of Vlaamse materie, maar niets belet Wevelgem om een aanzet te geven.”

Lijsttrekker is Koen Sinnesael (49, Wevelgem). Op 2 vinden we Martine Rosseel (49, Wevelgem), 3. Stefaan Vanneste (49, Moorsele), 4. Jelle Sinnesael (29, Wevelgem), 5. Sara Sinnesael (20, Wevelgem), 6. Steven Vervaeke (40, Weveglem), 7. Gina Vandorpe (35, Wevelgem), 8. Bert Sinnesael (24, Wevelgem), 9. Gianni Vanendert (25, Moorsele), 10. Sofie Sinnesael (26, Wevelgem), 11. Kenny Wyffels (21, Wevelgem), 12. Delfien Wyffels (23, Wevelgem), 13. Frederic Devos (30, Wevelgem), 14. Frederiek Blomme en lijstduwer Niels Vanneste (26, Gullgem).

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier