Koen Demonie vraagt onbestuurbaarheid van Staden

Koen Demonie. © Joke Couvreur
Philippe Verhaest

Op de Stadense gemeenteraad van volgende donderdag zal onafhankelijk raadslid Koen Demonie vragen om de onbestuurbaarheid van de gemeente te verklaren.

Koen Demonie, die een tumultueus verleden heeft bij N-VA Staden, zetelt sinds begin dit jaar als onafhankelijk raadslid in de gemeenteraad van Staden. Donderdag 6 oktober zal hij tijdens de gemeenteraad vragen om de onbestuurbaarheid van de gemeente te verklaren.

“Ik heb geen andere keuze”, motiveert hij zijn agendapunt. “Staden staat letterlijk stil. En stilstaan is achteruitgaan. In het belang van elke Stadenaar moeten we de onbestuurbaarheid durven verklaren. De huidige coalitie heeft geen meerderheid meer en kan zo geen doortastende beslissingen nemen. Er is geen beleid, er is geen begroting. Dat weegt op onze gemeente.”

Medestanders

Demonie stelt daarom voor om een nieuwe coalitie samen te stellen. “Zo kan er een budget gevormd worden en kan er eindelijk weer een degelijk bestuur aan het Staden van morgen werken.”

Of Koen Demonie medestanders heeft in de gemeenteraad, laat hij in het midden. “Dat zal ik donderdag wel merken. Maar iedereen met gezond verstand moet toch beseffen dat het zo niet verder kan.”

Het is niet de eerste keer dat Koen Demonie het politieke landschap in Staden door elkaar wil schudden. In maart van dit jaar vroeg hij nog om het ontslag van burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier