Kluifrotonde tussen zwembad en Expo in Waregem

© KVO
Redactie KW

In 2019 wordt het een stuk gemakkelijker om naar en van zwembad De Treffer te rijden. Op het kruispunt van de Zuiderlaan en de Meersstraat komt een kluifrotonde.

Wie nu van de Meersstraat naar de Zuiderlaan of Expo wil, moet vaak even aanschuiven en heel goed opletten van de manoeuvres van andere voertuigen. Omdat de situatie rond het kruispunt de komende jaren, door de komst van een hotel en enkele appartementsgebouwen, nog zal toenemen, laat de stad de verkeerssituatie aanpassen. Ze laten een kluisrotonde aanleggen waardoor doorgaand verkeer sneller doorkan. Het wordt een zogenoemde ‘drie vierdenrotonde’, waarbij je vanuit de Verbindingsweg altijd rechts moet en zo gemakkelijker de Meersstraat kan uitrijden, wat nu moeilijk is in de spitsuren. “Door de hoge verkeersintensiteiten uit de Meersstraat is dit nu een ongevalgevoelig kruispunt”, zegt schepen van Mobiliteit Kristof Chanterie (CD&V). “Vooral de Meersstraat links verlaten is een probleem in de spitsuren.”

“Rotonde zal de Henri Lebbestraat en Jozef Duthoystraat een stuk ontlasten”

Zwakke weggebruiker

“Bovendien zorgt de rotonde ook voor een veiligere oversteekzone tussen parking Waregem Expo en het centrum. Sinds het invoeren van het nieuwe parkeerbeleid is er daar heel druk voetgangersverkeer.”

Ontlasten

Een rotonde moet ervoor zorgen dat doorgaand verkeer sneller de Expresweg, Verbindingsweg, Oosterlaan en Zuiderlaan zal gebruiken. “Wanneer de rotonde er ligt, heeft het geen zin meer om komende van de Expresweg voor de Henri Lebbestraat of Jozef Duthoystraat te kiezen voor wie naar de Meersstraat wil rijden. Men moet toch naar de rotonde Verbindingsweg rijden alvorens terug te keren naar de Meersstraat”, legt Chanterie uit. “Dit zal de Henri Lebbestraat en Jozef Duthoystraat een stuk ontlasten.”

De nieuwe rotonde komt er pas tegen eind 2019, maar omdat het werk zo ingrijpend is en heel wat instanties verwittigd moeten worden, start de voorbereiding nu al. De rotonde moet er liggen eenmaal het hotel op de parking van Waregem Expo en de woonblokken naast het Regenboogstadion hun deuren openen. Op parking Expo komt nog extra parkeerplaats, ook dat verkeer zal de parkings moeten op- en afrijden via de nieuwe rotonde. (KVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier