Kinderrechtencoalitie vraagt Brugge een nog beter kinder- en jeugdbeleid

Redactie KW

De kinderrechtencoalitie heeft in Brugge aanbevelingen voorgesteld voor een nog beter kinder- en jeugdbeleid. De prioriteiten staan in een memorandum voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Enkele aanwezige politici engageren zich alvast om met de vragen en verzuchtingen van de jeugd aan de slag te gaan.

Het memorandum voor de gemeenteraden is opgemaakt door de kinderrechtencoalitie, een netwerk van 28 organisaties die opkomen voor de rechten van kinderen en jongeren in Vlaanderen. Samen legden ze de prioriteiten vast voor de gemeenteraadsverkiezingen met aanbeveling voor het milieu, mobiliteit, speelruimte en overlast.

“We vragen ook een positievere houding tegenover jongeren. Het hangjongerendebat, de overlastboetes vinden we repressief. We vragen om meer in te zetten op preventie en jeugdwerkers en opbouwwerkers die de buurt kunnen verstevigen waardoor er anders met jongeren wordt omgegaan die hun ding doen op straat”, zegt .Farah Laporte van de Kinderrechtencoalitie

Of de politici oren zullen hebben naar wat de jeugd vraagt, is nog maar de vraag. Maar in deze verkiezingscampagne zijn er bij enkele politici alvast goeie voornemens. Afwachten dus of deze goeie intenties ook in de praktijk worden omgezet.

(K.V.)

Meer op het Focusnieuws van

Kinderrechtencoalitie vraagt Brugge een nog beter kinder- en jeugdbeleid

Bekijk hier de reportage

af 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier