Kerkstraat in Houthulst krijgt asfalt

De struiken worden vervangen door bloembakken. © TG
Redactie KW

Houthulst In april wordt de Kerkstraat in Houthulst heraangelegd in asfalt. De haagjes verdwijnen en worden vervangen door bloembakken. Dat zei schepen Geert Van Exem (CD&V) op de gemeenteraad dinsdag.

Op de agenda van de gemeenteraad van Houthulst stonden dinsdagavond maar drie punten. Wat weinig, vond N-VA en de oppositiepartij voegde prompt nog zes punten toe. Een daarvan was de vraag of er al een bewonersvergadering werd georganiseerd over de Kerkstraat. In maart had Nick Geers (N-VA) de lamentable toestand van de straat in het centrum van Houthulst al aangeklaagd.

“De bewonersvergadering was vorige week dinsdag”, antwoordde schepen Geert Van Exem. “Daarin hebben we een studie toegelicht die aantoonde dat de ondergrond in de Kerkstraat zeer goed is, maar dat de putten en verzakkingen er al na één jaar gekomen zijn doordat de stabilisé gedeeltelijk uitgereden werd. Dat komt omdat de straat is aangelegd met blokjes waartussen het water kan sijpelen. Aangezien de onderlaag van waterondoorlatend beton is, kon het water niet weg en kwam het in de stabilisé.”

95 procent

“We legden de bewoners drie mogelijke oplossingen voor en 95 procent koos voor de goedkoopste en snelste oplossing: asfalt. Wat de groenzones betrof was de meerderheid het erover eens dat de haagjes soms voor geurhinder zorgen omdat honden en katten er hun behoefte in doen en dat ze – vooral ter hoogte van de nachtwinkel en de slagerij – zwerfvuil aantrekken. Die zouden we dan ook wegdoen en eventueel vervangen door bloembakken.”

“Wellicht kunnen we al de aanbesteding doen in oktober. Wat de uitvoering van de werken betreft opteerden de meeste middenstanders in de straat om het in april te doen zodat er minder kans is op weerverlet. De werken zouden drie à vier weken in beslag nemen”, besloot Geert Van Exem. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier