Kenny Vermeulen uit Ingelmunster begint met nieuw democratisch platform OPHEF

Redactie KW

Kenny Vermeulen, afkomstig van Ingelmunster, begint met een nieuw democratisch platform OPHEF.

Kenny Vermeulen (28) werkt al vijf jaar in de reclamewereld als social media creative. Kenny geeft ook les als gastdocent in de postgraduaat digital marketing en communicatie bij EHSAL in Brussel en de postgraduaat digitaal storytelling in KASK/REC in Gent.

Kenny haalde het nieuws omdat hij begint met een nieuw democratisch platform. “We waren met een groepje van zeven jongeren de Amerikaanse verkiezingen aan het bespreken. Ons groepje is nogal geïnteresseerd in heel wat maatschappelijke thema’s. Via deze verkiezingen kwamen we bij de begrotingscrisis en hoe ver van ons bed die communicatie eigenlijk wordt gevoerd. Geen van ons voelt zich nog echt close betrokken tot de huidige Belgische politiek. We voelden ook aan dat dit ook bij andere jongeren het geval was. Al lachend werd er geopperd om een nieuw politiek project op te richten”, vertelt Kenny.

“Het bleef niet bij woorden, want OPHEF werd boven de doopvont gehouden. OPHEF is een platform, een werkwijze waarvoor gekozen kan worden. Een breken met traditionele partijpolitiek of hoe die vandaag wordt bedreven. Een werkwijze die de hedendaagse technologische en digitale middelen gebruikt om de horizontale communicatie te garanderen. OPHEF kent geen achterban, enkel een voorhoede. Een groep geëngageerden die mee agenda, methode en visie bepalen, en afhankelijk van een erg snel evoluerende maatschappij constant bijsturen.”

Duidelijk idee

Op dinsdag 18 oktober ondertekende OPHEF de vzw en hun statuten. “De volgende stap is onze leden betrekken bij het opstellen van het programma. Daarna is het handtekeningen verzamelen om lijsten te kunnen maken. Eigenlijk willen we tonen aan klassieke partijen : wat wij kunnen zonder politieke ervaring en budget, zouden jullie zeker moeten kunnen. Waarom gebeurt het dan niet ? Wij willen dat jongeren op zondag 14 oktober 2018 in het stemhokje staan met een duidelijk idee waarvoor ze kunnen stemmen. En dat diezelfde jongeren het gevoel hebben dat hun ideeën, noden en verzuchtingen worden gehoord.”

Info via www.ophef.org, ook via Twitter/Facebook.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier