Kelly Detavernier wordt nieuwe schepen in Kortrijk

Kersvers schepen Kelly Detavernier en Axel Ronse, Vlaams Parlementslid en peter van de Kortrijkse N-VA-afdeling. © JVGK
Axel Vandenheede

Kelly Detavernier (37) volgt in het Kortrijkse stadsbestuur Catherine Waelkens als schepen op. Die laatste diende midden december haar ontslag in en zetelt vanaf maandag als onafhankelijk raadslid.

Sinds het ontslag van schepen Catherine Waelkens vorige maand was het in Kortrijk gissen wie N-VA Kortrijk als haar opvolgster zou aanduiden. Kelly Detavernier, fractieleider vor N-VA in de gemeenteraad, en gemeenteraadsvoorzitter Piet Lombaerts werden als de kandidaten aangezien en nu is duidelijk dat eerstgenoemde maandag de eed aflegt als schepen.

De 37-jarige Bissegemse neemt het volledige takenpakket van straks gewezen schepen Waelkens over. Het gaat om de bevoegdheden financiën, kerkfabrieken en onderwijs. Van schepen An Vandersteene neemt ze ook nog de bevoegdheid ‘evenementen’ over. Samen met Arne Vandendriessche (Open VLD) is ze sinds begin 2013 namelijk covoorzitter van Feest In Kortrijk.

Intussen raakte bekend dat Michel De Wandel interimvoorzitter is van N-VA Kortrijk tot de voorzittersverkiezingen. Die vinden binnen een maandje plaats.

(AXV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier