Keert gemeentesecretaris dan toch terug in Zonnebeke?

Francis Claeys stopt als gemeentesecretaris. (Foto EF)
Redactie KW

Gemeentesecretaris Francis Claeys besliste vorige maand om een stap opzij te zetten en onderhandelde met het schepencollege een dading voor zijn afscheid. De onderhandelingen zijn echter afgesprongen, bleek maandag op de gemeenteraad.

“De aanvraag voor dading gebeurde mondeling”, aldus OCMW-voorzitter Maria Vander Meiren tijdens de zitting van de gemeenteraad. “De onderhandelingen rond een dading zijn echter afgesprongen en het schepencollege is niet van plan verdere stappen te ondernemen. De secretaris is momenteel met ziekteverlof tot 28 februari en neemt normaal vanaf 1 maart zijn taak weer op.”

Eerder had de secretaris in een aangetekend schrijven het vertrouwen van het schepencollege en de diensthoofden gevraagd. De diensthoofden kaatsten de bal echter terug naar de politiek. Wat er nu zal gebeuren, is onduidelijk.

Uitbreiding De Zonnebloem

Als eerste punt op de raadszitting werd Niels Vermeersch aangesteld als waarnemend secretaris. Hij was dit al sinds 16 december van vorig jaar. De gemeenteraad keurde ook de aankoop goed van gronden tussen de Berten Pilstraat en de Guido Gezellelaan voor 967.350 euro. Een gedeelte van de 1000 vierkante meter zal gebruikt worden voor de uitbreiding van de gemeentelijke basisschool De Zonnebloem. Op het resterend gedeelte zal in een latere fase een verkaveling van eengezinswoningen aangelegd worden.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier