Kasteel en BKO opnieuw twistappels op gemeenteraad Langemark

© Volgens SP.A wordt het Kasteel verkracht. (Foto pco)
Redactie KW

De multifunctionele invulling van de parochiekerk van Poelkapelle en de aanbouw van een sociaal huis aan het Kasteel zorgde voor gekissebis in de gemeenteraad.

N-VA had moeite met de keuze van het sociaal huis. “Met wat zijn we hier bezig? Laat ons de maximale middelen inzetten voor de bouw van een BKO in Poelkapelle en de dorpskernvernieuwing in Langemark. Julie zijn bezig met een megalomaan project in Poelkapelle en een sociaal huis waar de bevolking niet zit op te wachten. Hebben jullie het lef om in een open brief naar de mening van de bevolking te peilen?”, sneerde Dominique Cool (N-VA).

“We werken gestaag door”

Burgemeester Alain Wyffels (CD&V) wil met een aanbouw van het sociaal huis aan het Kasteel een klein en efficiënt bestuur mogelijk maken door diensten en personeel te bundelen. “Onze visie met de kerk van Poelkapelle wordt ondersteund door de eigenaar de Kerkfabriek om erediensten te combineren met een BKO. We moeten verder onderzoeken of het kan binnen een financieel haalbare context. Er zijn nog valkuilen. Maar we werken gestaag door.”

Het hart van Jean-Marie Callewaert (SP.A) bloedde met het voorstel van de plek waar straks het sociaal huis zal verrijzen. “Het gemeentehuis wordt verkracht. Waarom geen aanbouw aan de achterzijde? Het bestaande ontwerp vertoont te veel verloren ruimtes.”

(pco)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier