Kartel CD&V/VD in Ledegem krijgt er ook Open VLD weer bij

De lijst wordt aangevoerd door Bart Dochy. © Foto JS
Redactie KW

CD&V/VD was in Ledegem de eerste partij om hun volledige lijst voor te stellen. Opnieuw wordt het een kartel met VD, wat staat voor N-VA, Onafhankelijken en… Open VLD.

Open VLD is nieuw in deze opstelling, maar het is wel een herhaling van een kartel van enkele jaren terug.

Met zijn lijst brengt lijsttrekker Bart Dochy ervaring samen met verjonging en vernieuwing. 9 kandidaten van 6 jaar gelegen komen niet terug, ze worden vervangen door enkele verrassende kandidaten. 6 kandidaten komen uit Rollegem-Kapelle, 7 uit St.-Eloois-Winkel en 8 uit Ledegem. De verhouding mannen/vrouwen is 11 tegenover 10. 13 kandidaten komen uit CD&V, 4 van N-VA, 2 van Open VLD en nog 2 onafhankelijken.

Speciaal in het oog springt Jolien Goemaere (26). Zij was de verloofde van de intussen overleden Arne Lannoy, die vorige keer op de lijst stond en voor wie de actie Rock and Roll Against Cancer ten voordele van het onderzoek naar hersentumoren, werd opgezet.

Ook nieuw is Bert Selschotter (41), de zoon van Raf, Bart Maertens (37), een duiveltje-doet-al uit Sint-Eloois-Winkel en Maaike Vandromme (24) uit Rollegem-Kapelle. Emiel Debusseré (23) is de jongste kandidaat en kleinzoon van oud-burgemeester Firmin Debusseré. Piet Vandermersch (53) was raadslid voor Open VLD en komt nu uit op de 6de plaats in het kartel. Hij brengt Tine Clicque (27) mee. Dan is er ook nog Nico Clarysse (52), die in de plaats komt van zijn vrouw Nadia Dejagere.

De lijst wordt aangevoerd door Bart Dochy. Hij wordt in de top 5 gevolgd door zijn schepenen: Greta Vandeputte (55) op de derde plaats en Geert Dessein (56) op de vierde plaats. Wally Corneillie (51) duwt de lijst. Schepen Bart Ryde komt niet meer op.

(LDE – Foto JS)