Kartel CD&V/N-VA draagt Jan Durnez voor als burgemeester van Ieper

Redactie KW

In een mededeling laat het kartel CD&V/N-VA weten dat het Jan Durnez als burgemeester voordraagt. In die voordracht is voorzien dat Yves Leterme ten laatste eind 2015 Jan Durnez als burgemeester opvolgt. Maandagavond raakte ook bekend dat kartelpartner N-VA in Ieper twee schepenen krijgt.

Lijstduwer Jef Verschoore had zich een tijd geleden ook als kandidaat-burgemeester geprofileerd. Maar het kartel laat nu weten dat de “lijstduwer Jef Verschoore, die zich ook beschikbaar stelde voor het burgemeesterschap, de groepsbeslissing inzake deze voordracht onderschrijft.

Yves Leterme, Jan Durnez en Jef Verschoore zullen nu de komende dagen voor CD&V, in overleg met kartelpartner N-VA, gesprekken voeren om een sterke, samenhangende bestuursgroep te vormen. Maandagavond raakte bekend dat de N-VA, dat al een schepen had met Jan Delie, er straks een tweede bij krijgt. Wie dat wordt, is nog niet bekend, al lijken uittredend provincieraadslid Eva Ryde en cardioloog Jan Vercammen, die respectievelijk 1.142 en 1.137 voorkeurstemmen kregen, de grootste kanshebbers.

(JG, foto RN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier