Karlos Callens duwt de Open VLD-provincieraadslijst in… district Roeselare

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Vlaams volksvertegenwoordiger Karlos Callens gooit zijn volle populaire gewicht in de schaal om de Open VLD-provincieraadslijst te laten scoren. Hij doet dit niet in het district Tielt, waartoe zijn gemeente Ardooie behoort, maar in het naburige district Roeselare-Izegem.

Dat betekent meteen dat de mensen in zijn eigenste Ardooie niet voor hem zullen kunnen stemmen voor de provincieraad, maar dat vindt hij niet erg. “Zo zal er ook geen verwarring zijn, want ik blijf volop gaan voor het burgemeesterschap, en op de gemeenteraadslijst zullen ze me natuurlijk wél vinden”.

Het nieuw gevormde district Roeselare-Izegem zal Calllens’ steun overigens goed kunnen gebruiken, want Open VLD wil kost wat kost de twee zetels behouden die het nu heeft in dit gebied, en dit terwijl er in totaal nog maar negen zetels te verdelen zijn tegenover vroeger elf.

Eerder was al bekend gemaakt dat uittredend provincieraadslid Piet Vandermersch uit Ledegem de lijst zou trekken. Geert Leenknecht uit Kachtem, ook uittredend provincieraadslid en verkozen in het vroegere district Izegem, komt op de derde plaats. Tussen hen beiden in komt de verplichte vrouw, en dat wordt Annelies Carron uit Beveren, die ook tweede staat op de gemeenteraadslijst van Roeselare.

De andere kandidaten zijn : 4. Jeannique Windels uit Lichtervelde (nieuw), 5. Bart Bostoen uit Oostnieuwkerke (nieuw), 6. notaris Jean-Pierre Lesage uit Hooglede, 7. Katrien Vandecasteele uit Ingelmunster en 8. Justine Vergote uit Dadizele (nieuw), de dochter van Visie-lijsttrekker in Moorslede Ward Vergote en met haar 18 lentes duidelijk de jongste van het gezelschap. (JRE)

Meer in Krant van West Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare en Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier