Karl De Clerck nieuwe burgemeester van Oostrozebeke

Karl De Clerck legt de eed af bij gouverneur Decaluwé. © FP
Redactie KW

Karl De Clerck (CDV) heeft maandagmiddag de eed afgelegd als burgemeester van Oostrozebeke. Hij volgt Jean-Marie Bonte op die 21 jaar burgervader was van de West-Vlaamse gemeente.

De Clerck stond bij provinciegouverneur Carl Decaluwé met een dubbel gevoel. Zondag raakte namelijk bekend dat de 61-jarige schepen Tineke Teerlynck was overleden aan de gevolgen van kanker. De eerste gedachten van De Clerck gingen dan ook uit naar schepen Teerlynck. “Ondanks het dubbel gevoel is dit toch een uniek moment in mijn carrière”, aldus De Clerck die vergezeld was van enkele familieleden.

Meer voorkeurstemmen

De Clerck haalde tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen meer voorkeurstemmen dan burgemeester Jean-Marie Bonte, maar vond dat hij nog te weinig ervaring had. Het burgemeesterschap was ook moeilijk combineerbaar met zijn werk op dat moment. “Ik heb het akkoord aangegaan met burgemeester Bonte dat hij burgemeester kon blijven voor drie jaar. Ik heb drie jaar kunnen meelopen met hem, waarvoor ik dankbaar ben“, aldus De Clerck.

De kersverse burgemeester is tevreden dat hij op die manier de verjonging binnen CDV en Oostrozebeke kan verder doorzetten. De gouverneur nam voor de eedaflegging De Clerck even apart om even te spreken over de nood- en interventieplannen.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier