Karel Labens op SP.A-lijst in Oostende

Redactie KW

Karel Labens (41) is kandidaat op de SP.A-lijst. Hij treedt in de voetsporen van vader Willy, die vele jaren schepen was en tot op vandaag gemeenteraadslid is.

“Het is John Crombez die me vroeg om op de lijst te staan”, vertelt Karel, die al 23 jaar verantwoordelijke groenten en fruit is in de Delhaize aan de Leopold III-laan en daar de huidige staatssecretaris destijds als jobstudent leerde kennen.

“Ik groeide met de politiek op”, vertelt hij. “Samen met mijn broer Tom deed ik altijd de campagnes voor mijn vader. Dat deed ik uit sympathie voor pa, zonder stil te staan bij de politieke situatie. Ongeveer op het moment dat mijn pa CD&V verliet en als onafhankelijke bij de SP.A aansloot, zette ik ook de stap naar die partij. Ik heb al enkele jaren een SP.A-lidkaart. Ik ben dus SP.A-kandidaat, terwijl mijn pa onafhankelijk bleef.”

“Het stond al vast dat dit voor mijn pa de laatste legislatuur zou worden. Ik ben trots op wat hij in de politiek presteerde: als boerenzoon uit Lichtervelde is hij toch maar twaalf jaar schepen in Oostende geweest. Net als mijn pa wil ik tussen de mensen staan, over de politieke kleuren heen, en zonder valse beloftes altijd mijn best doen.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier