Kandidaten Open VLD Harelbeke bekend

Redactie KW

Op 30 augustus werden de kandidaten voorgesteld waarmee de Open VLD naar de verkiezingen van 14 oktober trekt. “We hebben geprobeerd een mix te vinden van jong en oud, man-vrouw, geografische spreiding en diversiteit”, zegt lijstduwer André Vanassche. Michaël Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker.

Op de lijst staan 14 nieuwkomers: Nancy Debeerst (40) uit Bavikhove, Elise Deneire (29) uit Harelbeke, Angelique Detavernier (26) uit Harelbeke, Nadine Fiens (47) uit Harelbeke, Magda Ingelbrecht-Vermeulen (60) uit Harelbeke, Rita Snauwaert (58) uit Hulste, Sissi Veys (31) uit Harelbeke, Johan Balcaen (56) uit Harelbeke, Siegfried Bryneel (37) uit Harelbeke, Didier Derez (42) uit Hulste, Jannick Devos (57) uit Stasegem en Eddy Vandenbogaerde (61) uit Stasegem.

Leefbaar Bavikhove

Een van de meest opvallende kandidaten is Wouter Bouckaert (39) uit Bavikhove, bekend als mede-initiatiefnemer van Leefbaar Bavikhove. Wouter volgde toegepaste economische wetenschappen en is vastgoedconsulent. Hij volgt de lokale en andere politiek al een tijdje van nabij en woont regelmatig een commissie of gemeenteraad bij. “In Bavikhove is er bijna niets meer van oppositie, we kunnen niet aan de zijlijn blijven staan en blijven roepen. We moeten in het bad springen, want het kan ook anders”, zegt Wouter. Zijn stokpaardjes zijn ruimtelijke ordening en financies. “Dat is beroepsmatig. We moeten verder durven denken dan een legislatuur. De realisaties en projecten zijn allemaal wel mooi, maar het kost ook handenvol geld, de financies moeten op langere termijn bewaakt worden. Ik ben een beetje bang dat het een reden kan zijn om de belastingen te verhogen.” De Opne VLD pakt ook uit met een nieuwe website en een nieuwe slogan. “Dat wordt Blauw voor jou”, zegt voorzitter Vanassche, die tevreden is over de samenstelling van de lijst. “De samenstelling is unaniem goedgekeurd. Er is ook een schitterende sfeer in de ploeg.”

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier