Kan oud belastingskantoor in Diksmuide dienst doen als politiekantoor voor zone Polder?

Redactie KW

Het ruime gebouw langs de Woumenweg staat leeg sinds FOD Financiën er weg trok, maar jaarlijks moet er nog een fikse huurprijs worden betaald. PZ Polder zou het kunnen aankopen om er een nieuw politiekantoor in te vestigen, maar daarvoor zal eerst nog veel water naar de zee vloeien, zo lijkt het.

Het is N-VA Diksmuide dat de kat de bel aanbindt. De partij vindt het niet kunnen dat er jaarlijks een hoge huurprijs betaald wordt voor een leegstaand gebouw. Zowel schepen Kurt Vanlerberghe (SP.A-Open) als burgemeester Lies Laridon (CD&V) bevestigen dat een politiekantoor daar kan, áls de verkoopprijs aanvaardbaar is.

“Mogelijke piste”

In 2005 werd het gebouw verkocht aan de private nv Fedimmo. De federale overheidsdienst Financiën huurde het direct terug, met een contract waarin een vaste looptijd van 2027 staat. Jaarlijks bedraagt de huurprijs 334.000 euro, maar de overheidsdienst huist er intussen al enkele jaren niet meer. Een zoektocht naar onderhuurders levert voorlopig niets op. De politiezone zou er zijn intrek kunnen nemen, maar die is op zoek naar een permanente oplossing.

“De politiezone Polder is niets met een gebouw waarin het slechts huurzekerheid heeft tot 2027”, zegt schepen Kurt Vanlerberghe. “Sowieso moet het gebouw structureel verbouwd worden. In de vorige politieraad beloofde de voorzitter navraag te zullen doen bij de verhuurder of het gebouw te koop staat. Als er een aanvaardbare verkoopprijs is voor dat gebouw dan kan het een mogelijke piste voor een nieuw gebouw voor de politiezone zijn.”

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier