Kamer: SP.A grootste partij in Menen

25/05/14 om 22:47 - Bijgewerkt om 22:47

Bron: Kw

Wat de Kamer betreft, wordt met 25,5 % van de stemmen SP.A de grootste partij.

Kamer: SP.A grootste partij in Menen

Patrick Roose, SP.A-kandidaat op de lijst voor de Kamer is heel tevreden met dit resultaat. "Het is een duidelijk signaal dat we er als partij opnieuw staan. We zijn naar de gemeenteraadsverkiezingen toegestapt met een kartellijst met Groen. Nu hebben we het opnieuw alleen gedaan."

Griet Vanryckegem (N-VA) is ook heel tevreden met het resultaat van haar partij in Menen. Op de lijst voor de kamer wordt de partij met 22,8 % daar de tweede grootste partij. CD&V heeft 17,9 % van de stemmen - er stonden geen kandidaten uit Menen op de CD&V-lijst voor de kamer - terwijl Open VLD er 17,6 % heeft. Groen behaalde 7,2 %, het Vlaams Belang 6,3 en PVDA+ 3,2 %.

Het lijkt erop dat die trend zich niet doorzet op Vlaams niveau, maar daar is het nog even afwachten hoe de verschillende partijen het op gemeentelijk niveau hebben gedaan.

(CR)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit