Jongeman uit Ieper wordt projectcoördinator lokale economie in Torhout

16/11/16 om 19:00 - Bijgewerkt om 19:14

Het is een zoektocht van vele maanden geworden, maar uiteindelijk heeft het rekruteringsbureau Hays een projectcoördinator lokale economie voor Torhout gevonden: de 28-jarige Thibaut Robyn uit Ieper.

Jongeman uit Ieper wordt projectcoördinator lokale economie in Torhout

Burgemeester Kristof Audenaert (links) en projectcoördinator Thibaut Robyn. © Foto JS

Aanvankelijk werd er een centrummanager gezocht, maar die term schrok nogal wat kandidaten af. De benaming projectcoördinator lokale economie voelt haalbaarder aan. Maar sowieso blijft de uitdaging voor Thibaut Robyn groot: de tanende Torhoutse lokale economie nieuw leven inblazen.

Afkomstig uit verzekeringsfamilie in Ieper

Thibaut is sinds van de week in dienst getreden en wordt voor twee jaar ambtenaar van de stad, al is het de bedoeling om er een functie van onbeperkte duur van te maken. Hij valt onder de stedelijke dienst Ruimte met Bert Desendere als diensthoofd.

In zijn thuisstad Ieper is Thibauts vader verzekeringsmakelaar - de vijfde generatie al. Ook Thibaut heeft een jaar in de verzekeringswereld gewerkt, maar hij vond dat niet echt zijn ding. Hij is aan de Gentse universiteit master in de communicatiewetenschappen geworden met als specialisme communicatiemanagement. Na die studies is hij voor twee jaar op avontuur naar Australië getrokken, waarna hij dat jaartje in de verzekeringssector heeft gewerkt.

Ook diploma van commercieel piloot

De voorbije twee jaar heeft Thibault als extraatje in Oostende het diploma van commercieel piloot behaald: aan het Ostend Air College. Vorige maand kon hij die studies afronden. Toch is het niet zijn bedoeling om van de luchtvaart zijn beroep te maken. Vliegen is en blijft een hobby.

De Ieperling zou met zijn vriendin Aurélie Stevens (25) graag aan de kust komen wonen, niet ver van Torhout. "Ik ben sterk gemotiveerd om als projectcoördinator resultaat te boeken", klinkt hij vastberaden. "De eerste weken zullen uiteraard studieronde zijn, maar daarna wil ik voluit aan de slag om de lokale economie te helpen ondersteunen."

Het handelsapparaat stimuleren

Waarnemend burgemeester Kristof Audenaert is blij met de komst van Thibaut. "Helaas neemt ook in Torhout de leegstand van winkelpanden toe", zegt hij. "We dienen te investeren in de binnenstad en pogingen te ondernemen om originele winkels aan te trekken. Met de aanstelling van de projectcoördinator en de voorziene stadskernvernieuwing willen we onze rol als regionaal centrum weer oppakken. De projectcoördinator wordt het aanspreekpunt voor de winkeliers en moet initiatieven nemen om het handelsapparaat te stimuleren."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!