Jonge raadsleden leggen de eed af in Torhout

De nieuwe jonge gemeenteraadsleden Laurie Bogaert en Tom Vanhoutte samen met minister Hilde Crevits (voorzitter van de gemeenteraad) en CD&V-voorzitter Johan Windels. © JS
Johan Sabbe

De Torhoutse gemeenteraad is twee nieuwe, jonge raadsleden rijker. Vorige maandag legden de CD&V’ers Laurie Bogaert en Tom Vanhoutte de eed af.

De eedaflegging lokte meer volk dan gewoonlijk naar de zitting van de gemeenteraad in de seminariezaal van het stadskantoor. Familie en vrienden kwamen uit sympathie voor de nieuwkomers de eedaflegging bijwonen. De twee doen hun intrede in de gemeenteraad nadat de schepenen Servais Deroo en Willy Depoorter eind 2015 na een lange carrière afscheid van de actieve politiek genomen hebben.

Trouwtrekken als hobby

Laurie Bogaert (24) is getrouwd met Miguel Casteleyn en woont in de Gitsstraat. Ze werkt voor de Scholengroep Sint-Rembert in kinderopvang Hermelijn in Wijnendale en in het middagtoezicht van De Oefenschool. Ze is verre familie van volksvertegenwoordiger Hendrik Bogaert, via wie ze de politieke microbe te pakken kreeg. Haar hobby’s ? Toneelspelen bij Theater ‘t Fonteintje en… touwtrekken bij The Pink Boots in Ruddervoorde.

Met moedermelk meegekregen

Tom Vanhoutte (26) woont in de Makeveldstraat. Hij werkt sinds kort als informaticus in het IT-bedrijf Cuarta in Zwijnaarde. Tom heeft de politiek met de moedermelk meegekregen. Zijn moeder Hilde Naeyaert was voor CVP gemeenteraadslid toen ze zwanger van hem was : tijdens de legislatuur 1989-1994. En opa Gerard Naeyaert (naamgenoot van de eregedeputeerde) is vijftien jaar OCMW-raadslid geweest. Plus : oom Bart Naeyaert is gedeputeerde. In zijn vrije tijd is Tom lid van JCI Houtland en – net als Laurie – van Jong CD&V Torhout. Hij reist ook graag, recent nog een maand in Brazilië.

(JS)

Lees alles over de gemeenteraadszitting nu vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier