Jong VLD-voorzitter verhuist naar Vlaamse lijst wegens Jean-Marie Dedecker

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Jong VLD-voorzitter Bert Schelfhout prijkt dan toch niet op de Open VLD-Kamerlijst in West-Vlaanderen, maar op de Vlaamse lijst.

Hij ruilt zijn vierde plaats voor de Kamer met de vijfde plaats van Janna Rommel-Opstaele. De burgemeester van Middelkerke wil immers de rechtstreekse confrontatie aangaan met Jean-Marie Dedecker, die kandidaat is om zijn verblijf in de Kamer te verlengen. “Ik ging akkoord met deze last-minute wijziging op vraag van en in het belang van de partij. Politiek is een ploegsport”, reageert Schelfhout.

Schelfie

De voorzitter van Jong VLD zal overigens campagne voeren met ‘#schelfie’, een samentrekking van Schelfhout en selfie, waarmee hij een verwijzing wil maken naar de selfiegeneratie die opkomt voor haar rechten. Bert Schelfhout had vorige week een oproep gelanceerd aan vrienden en kennissen om hem te helpen bij het kiezen van zijn campagne. Ze hadden de keuze tussen een beeld van Schelfhout, bijna naakt voor het parlement, onder de noemer ‘Waar stopt de overheid’ of een campagne waarmee hij het belang en de rechten van de selfiegeneratie in de verf wilde zetten. De tweede keuze haalde het nipt, zo maakt hij maandag bekend. “Ik wil zorgen dat onze toekomstige generaties het minstens even goed hebben als onze ouders”, zegt Schelfhout.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier