Jong N-VA Moorslede wil dat gemeente strenger optreedt tegen hang- en drugsjongeren

Jos Remaut

“De omgeving rond Het Torreke in Dadizele blijft nog een steeds een plaats van hangjongeren die er regelmatig alcohol en drugs nuttigen”, zegt Nicolas Verlinde, die namens Jong N-VA een strenge aanpak vraagt van de drugsproblematiek in de gemeente Moorslede.

“Een verkeerd afgelopen drugsdeal in Dadizele heeft het leven gekost aan een twintigjarige jongeman uit Antwerpen. Met een kogelschot in de nek werd hij afgemaakt. ,Dat zoiets plaatsvindt in onze eigen gemeente, is weerzinwekkend. Daarom pleiten wij voor meer aandacht voor deze hele problematie”, zegt secretaris Ine Lievens van Jong N-VA Moorslede. ,,We hopen dat de dader(s) zo snel mogelijk gevat en bestraft worden. maar jammer genoeg is het de jongste jaren niet hierbij gebleven. Recente voorvallen in Dadizele en omgeving tonen aan het drugsprobleem in onze gemeente ernstig is. Zo werden in domein het Torreke in Dadizele spuiten gevonden waaraan een kind zich zelfs verwondde.”

Drugspreventie staat hierbij voorop, benadrukt de jongerenpartij. ,,Hierbij denken we aan sensibiliseringsacties via het onderwijs, jeugdverenigingen en jeugdhuizen. Ook meer politietoezicht staat voorop. Voorts moet de huidige aanpak van het drugsprobleem onder de loep worden genomen en aangepast waar nodig. Wij stellen voor dat de gemeente haar actieplan rond drugsproblematiek herbekijkt. Dit kan het best gebeuren in samenwerking met de jeugdraad en de lokale politiezone Arro Ieper, waar wij deel van uitmaken.”

Veiligheidscamera’s alleen niet genoeg

,,De gemeente heeft te kennen gegeven fors te zullen investeren in mobiele veiligheidscamera’s, wat een zeer goede zaak is” weet voorzitter Gert-jan Hovaere. ,,Hopelijk gebeurt dit zo snel mogelijk. Maar het kan nog beter. Diverse gebeurtenissen tonen aan dat de omgeving rond het Torreke nog altijd een plaats blijft van hangjongeren die er regelmatig alcohol en drugs nuttigen. Op diezelfde locatie spelen ook kinderen, dit kan gewoonweg niet”, vult Nicolas Verlinde, communicatieverantwoordelijke van Jong N-VA aan. ,,En er komen ook klachten vanuit de omgeving van het Vierkavenbos en de Nettingstraat.”

Binnenkort zal de gemeente Gemeentelijke Administratieve Sancties opleggen. ,,Maar preventie en zware straffen kunnen dit probleem maar deels oplossen. Daarom willen we hier vanuit politieke hoek meer aandacht op vestigen”, besluit Gert-jan Hovaere. ,,N-VA maakt deel uit van de bestuursmeerdermeerderheid. Binnenskamers zal dit onderwerp zeker besproken worden, maar het schepencollege en de gemeenteraad moeten zich hier uiteindelijk over uitspreken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier