Jong CD&V Deerlijk vraagt aandacht voor milieu

Burgemeester Claude Croes kreeg een thermometer van de leden van jong CD&V Deerlijk, Jasper Deschamps, Tom De Roo, Louis Vanderbeken en Lien De Ketele. Thomas Herrero was afwezig voor de foto. © DRD
Redactie KW

Jong CD&V Deerlijk ijverde op een symbolische manier voor meer aandacht voor het milieu en bezorgde een thermometer aan burgemeester Claude Croes.

“De Europese Unie stelt een reductiedoelstelling voorop om de CO2-uitstoot met 20 procent te verminderen tegen 2020”, verduidelijkt Lien De Ketele, voorzitter van Jong CD&V Deerlijk. “Om dit te bereiken is het natuurlijk belangrijk dat iedereen hieraan meewerkt. Daarom lanceerde de Europese Commissie het Burgemeestersconvenant om de inspanningen van lokale overheden bij de uitvoering van een duurzaam energiebeleid te onderschrijven en te ondersteunen. Op 21 oktober 2013 tekende Deerlijk in op dit convenant. Bijna twee jaar later hebben we met de lokale jongerenafdeling van CD&V naar een stand van zaken gevraagd aan burgemeester Claude Croes en schepen van Milieu Carl De Donder.”

Wagenpark

Een loutere intekening is volgens Jong CD&V niet voldoende. “Vandaar dat we ook blijvende aandacht vragen om de nodige inspanningen te leveren. Zo koos ons gemeentebestuur er onlangs voor om in te zetten op een milieuvriendelijk wagenpark door nieuwe bedrijfsvoertuigen op aardgas in gebruik te nemen. Jong CD&V waardeert dergelijke initiatieven en hoopt dat de gemeente op hetzelfde elan voortwerkt. Het is belangrijk dat er in Deerlijk acties en maatregelen uitgewerkt worden om mee te werken aan de Europese reductiedoelstelling. De thermometer kan onze burgemeester hieraan helpen herinneren”, besluit Lien De Ketele.

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier