Jong CD&V Brugge hekelt stoelendans SP.A

Redactie KW

Met verbazing neemt Jong CD&V Brugge akte van de manier waarop de Brugse sp.a-schepenen met bevoegdheden goochelen, nu Annick Lambrecht en Frank Vandevoorde uit het college vertrokken zijn.

Zo neemt Renaat Landuyt de bevoegdheden Mobiliteit en Evenementenbeleid over van Annick Lambrecht. Pablo Annys neemt Onderwijs, Energie en Brandweer voor zijn rekening. Dolores David komt op termijn ook in het college en zal sport en preventie overnemen. Annick Lambrecht vertrekt eigenlijk maar half en wordt gemeenteraadsvoorzitter, zodat André Vannieuwkerke terug plaats neemt in de gemeenteraad. Daarnaast wordt er onderling ook geschoven met mandaten in beheersorganen en raden van bestuur. Een kluwen waarbij een kat haar jongen niet in terugvindt.

Het staat sp.a vrij om hier zelf beslissingen in te nemen, maar deze stoelendans bevordert volgens JONGCD&V allerminst het vertrouwen in de politiek. Een schepenambt en de bijhorende stadsdiensten moeten met respect behandeld worden. Een overdracht kan, maar dan moet de continuïteit behouden blijven”, stelt voorzitter Niels Vermeulen.

Geen afzonderlijke schepen van cultuur

Wat opvalt is de portefeuille van burgemeester Landuyt, die nóg groter wordt. Hij zal straks bevoegd zijn voor het algemeen beleid, politie, veiligheid, verkeer, mobiliteit, cultuur, toerisme, havenbeleid en nog een rits kleinere bevoegdheden. Dat allemaal náást zijn overige mandaten buiten het schepencollege. Het is waanzinnig dat één man al deze bevoegdheden op zich neemt en het bewijst dat Renaat Landuyt allerminst een teamspeler is. Dat een stad als Brugge geen afzonderlijke schepen voor cultuur en toerisme heeft, krijg je in andere Vlaamse cultuursteden niet uitgelegd. Ook op vlak van mobiliteit is er nood aan coördinatie, want het blijft klachten regenen op het mobiliteitsbeleid in onze stad, aldus Niels Vermeulen.

(red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier