Jonas Degrave (Piratenpartij): “Tevreden met 0,6 %”

Jonas Degrave van de Piratenpartij ging stemmen in Mesen. (Foto EF)
Redactie KW

De 25-jarige Jonas Degrave uit Mesen was lijsttrekker voor de Piratenpartij voor het Vlaams Parlement. De jonge partij had lage verwachtingen en die werden dan ook ingelost.

Met 608 van de 699 stembureaus geteld strandt de Piratenpartij voorlopig op 0,6 % van de stemmen. Lijsttrekker Jonas Degrave is daarmee tevreden. “Met 0,6 % van de stemmen zijn onze verwachtingen ingelost. We zijn erop vooruit gegaan ten opzicht van de vorige verkiezingen en dat is het belangrijkste. We hadden misschien voorzichtig gehoopt op 1 %, maar dat bleek toch te hoog gegrepen. In West-Vlaanderen doen we het trouwens beter dan in de andere Vlaamse provincies. Daar hadden we op sommige plaatsen op meer gehoopt. In Brussel daarentegen gaat het nog goed en hebben we misschien zelfs zicht op een verkozene. Dat zou helemaal geweldig zijn.”

“Momenteel zit ik met de andere Piraten de uitslagen te volgen die aan het binnenlopen zijn. De sfeer is goed. We hebben het gevoel dat we een goede campagne achter de rug hebben en dat er meer mensen die weten waar de Piratenpartij voor staat. Binnen vijf jaar zullen we er zeker opnieuw staan, beter dan ooit tevoren.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier