Joke Parmentier (N-VA) volgt Jolien Dewitte (Open VLD) op in gemeenteraad Tielt

Joke Parmentier : staand derde van links, naast burgemeester Els De Rammelaere. (Foto N-VA Tielt)
Lieven Vancoillie

Op de kartellijst N-VA&Open VLD is Joke Parmentier eerste opvolger.

Door het vertrek naar Gent moet Jolien Dewitte (Open VLD) uit de gemeenteraad stappen. Zoals bekend trokken bij de verkiezingen in oktober 2012 N-VA en Open VLD met een kartellijst naar de kiezer. De eerste opvolger is Joke Parmentier van… N-VA. “Ik verhuis inderdaad van de OCMW-raad naar de gemeenteraad”, bevestigt Joke Parmentier aan kw.be.

De kartellijst N-VA&Open VLD behoudt in de gemeenteraad uiteraard wel de zeven zetels, maar er ‘verschuift’ nog maar eens een zetel van Open VLD naar N-VA, nadat eerder al OCMW-voorzitter Pascale Baert opgevolgd werd door Henk Mauws (N-VA). Open VLD’er Pascale Baert zetelt niet meer in de gemeenteraad, maar is wel als OCMW-voorzitter aan het schepencollege toegevoegd.

De kartellijst zal dan nog twee Open VLD’ers in de gemeenteraad tellen (de schepenen Veerle Vervaeke en Bart Biebuyck) en vijf N-VA’ers : burgemeester Els De Rammelaere en de raadsleden Patrick Wauters, Mia Callewaert, Henk Mauws en straks ook Joke Parmentier. Joke Parmentier is op vandaag lid van de OCMW-raad. Wie haar daar zal opvolgen, is niet bekend. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier