Johnny Goos ereburgemeester in Wervik

Zittend v.l.n.r.: ereschepen Stephane Vansteenkiste, ereschepen Eric Leyn, ereburgemeester Johnny Goos, en ereschepen Jozef Claeys. Achteraan de echtgenotes van de gehuldigden en het schepencollege. (foto Vanthuyne)
Redactie KW

Minster Geert Bourgeois heeft vrijdagavond de titel van ereburgemeester toegekend aan Johnny Goos (71). Hij was 12 jaar burgemeester van Wervik.

In Wervik mag oud-burgemeester Johnny Goos (71) zichzelf voortaan ereburgemeester noemen. Jozef Claeys, Eric Leyn en Stéphane Vansteenkiste kregen de titel van ereschepen. De gemeenteraad kende hen die titels eerder toe.

De vier gewezen politici zetelden tot het einde van de vorige legislatuur, tot einde 2012, in de Wervikse gemeenteraad. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen stonden alleen Johnny Goos (SP.A) en Jozef Claeys (Vlaams Belang) nog op een lijst. Goos werd verkozen als gemeenteraadslid maar gaf zijn mandaat door aan een opvolger. Claeys werd niet meer verkozen.

De vier gehuldigden kregen een gepersonaliseerd aandenken. Er waren bloemen voor hun echtgenote.

Johnny Goos was twaalf jaar burgemeester, zijn partijgenoot Stéphane Vansteenkiste twaalf jaar schepen. Jozef Claeys (71) zetelde maar liefst dertig jaar in de gemeenteraad en was achttien jaar schepen. Eric Leyn was zes jaar schepen.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier