John Crombez opgelucht : “Ik weet wat wel en niet kan”

© BELGA
Redactie KW

SP.A-fractieleider in het Vlaams Parlement John Crombez reageert woensdag opgelucht op de beslissing van de deontologische commissie van het Vlaams Parlement.

“Het was verrassend dat ik me voor dit dossier moest verantwoorden. Maar het is toch altijd wachten tot de uitspraak valt”, zegt de SP.A-politicus in een reactie aan Belga. Crombez moest woensdag voor de deontologische commissie van het Vlaams Parlement verschijnen omwille van een contact met een jeugdrechter. De SP.A-politicus had namelijk een jeugdrechter gecontacteerd om haar attent te maken op de mogelijk gevaarlijke situatie van twee kinderen in een zaak van intrafamiliaal geweld. Maar volgens de deontologische commissie is Crombez daarmee niet in de fout gegaan.

“Het was wachten op het verdict. Maar ik ben al jaren met dit soort dossiers bezig en ik weet wat wel en niet kan. Het wettelijk kader en de deontologische code voorzien dat je als parlementslid bepaalde informatie mag bezorgen”, legt Crombez uit. De politicus is dan ook tevreden met de beslissing van de deontologische commissie.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier