John Crombez: "Ik word erop afgerekend als we geen 20 procent halen"

21/04/17 om 11:11 - Bijgewerkt om 11:11

In Brugge zijn er kritische stemmen over de machtsconcentratie rond de burgemeester. In Oostende rijzen er vragen waarom SP.A als een stadslijst naar de kiezer trekt. En in Gent moet een nieuwe lijsttrekker zich inwerken na het Publipart-schandaal. Met 13,2 procent blijft zijn partij het bovendien barslecht doen in de peilingen. Toch kijkt SP.A-voorzitter John Crombez met vertrouwen tegemoet naar 1 mei, de Dag van de Arbeid. "We zijn veranderd. Tegen de volgende verkiezingen zullen de mensen dat ook duidelijk moeten maken."

Rustig wandelt John Crombez door het bureau in zijn woning in Oostende. Of beter gezegd: de verzamelplaats van zijn dossiers, politieke boeken, familiefoto's, souvenirs, merchandising van rockgroepen en gitaren. Aan niets kan je merken dat hij momenteel voor het Vier-programma 'Perfect' probeert om van zijn rookverslaving - "gemiddeld 19 sigaretten per dag" - af te geraken. Ook de tegenvallende peilingen lijken uiterlijk weinig invloed op hem te hebben. "Van nature ben ik rustig. Innerlijk ga ik me vaker kwaad maken dan ik het zal tonen. Maar ook al is het nog anderhalf jaar, op straat word ik nu al heel vaak aangesproken over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Of ik opkom? Zeker, maar ik heb ik er nog geen seconde over nagedacht hoe dat zal gebeuren."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!