Johan Vande Lanotte wil graag nog één termijn volmaken

© BELGA
Redactie KW

Burgemeester van Oostende Johan Vande Lanotte (SP.A) zou graag nog één termijn volmaken, zegt hij woensdag in De Standaard. “Dan ben ik 69 jaar, dan is het afgelopen”, aldus de Oostendse burgemeester.

Het lijkt er op alsof Johan Vande Lanotte bezig is aan een laatste tour de force. De burgervader wil volgend jaar met een stadslijst naar de kiezer trekken en is volop bezig met een burgerparticipatietraject dat moet uitmonden in een nieuw programma. Of hij die lijst zelf zal trekken is nog onduidelijk. “We zijn nog volop bezig met ons participatietraject met een honderdtal Oostendenaars. Begin volgend jaar moet dat uitmonden in een programma en in maart kunnen we dan de lijst vormen. We zijn nog niet bezig met die lijst of het lijsttrekkerschap. Het is best mogelijk dat ik die lijst niet trek”, zegt de burgemeester aan Belga.

Johan Vande Lanotte zou wel nog graag een termijn volmaken. “Ik wil zeker nog zes jaar verder, maar daarna waarschijnlijk niet meer. Ik zal dan 69 jaar zijn, het lijkt me niet abnormaal dat ik dan stop. U vraagt me iets over 2024, terwijl het evengoed morgen al kan gedaan zijn”, reageert Vande Lanotte.