Johan Tally is nieuw gemeenteraadslid in Zonnebeke

Redactie KW

Sinds 1 januari is Johan Tally (46) uit Zandvoorde gemeenteraadslid. Hij zetelt voor Inspraak na het ontslag van burgemeester Dirk Cardoen.

Johan Tally, die al zijn hele leven op Zandvoordeplaats in Zandvoorde woont, is getrouwd met Catherine Cousin (45) en is de vader van Glenn (25) en Cynthia (24). Beroepshalve is hij vastgoedmakelaar. Johan zetelde al in de OCMW-raad. “Daar worden voornamelijk persoonsgebonden dossiers behandeld waardoor je je heel nauw betrokken voelt. Een heel boeiende functie, maar de gemeenteraad is toch het belangrijkste bestuursorgaan van de gemeente”, aldus Johan Tally. “Door het ontslag van Dirk Cardoen als gemeenteraadslid kwam er een zitje vrij. De eerste drie opvolgers verzaakten aan dit mandaat, waardoor ik, als vierde opvolger, de kans kreeg om dit op te nemen. Ik ben me er van bewust dat ik een inwerkingsperiode zal nodig hebben. Alle collega-raadsleden hebben immers al enkele jaren ervaring. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik hierin goed begeleid zal worden. Na deze periode hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan de continuïteit van het huidige bestuur.”

Leefbaarheid deelgemeenten

“De leefbaarheid van de deelgemeenten ligt me zeer na aan het hart. In de laatste decennia is het aantal kleinhandelszaken, postkantoren, scholen, horecazaken, enzovoort drastisch verminderd. Dit is een evolutie die zich niet alleen in Zonnebeke, maar in alle gemeenten, voordoet. Het resultaat is dat veel deelgemeenten en/of dorpen evolueren naar woonkernen zonder bakker, slager, café, lagere school of voedingswinkel. Niet echt aantrekkelijk voor jonge gezinnen dus. Zij zijn nochtans de motor en de toekomst van iedere gemeente. Ik wil me dan ook volop inzetten om Zonnebeke nog aantrekkelijker te maken voor startende ondernemers. Dit komt ons immers allen ten goede”, zegt Johan.

(NVZ – Foto ZB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 23 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier