Joachim Coens wordt nieuwe burgemeester van Damme

Redactie KW

Er is een opvolger bekend gemaakt voor Dirk Bisschop, die op 1 mei het leven liet bij een verkeersongeval in Vivenkapelle bij Damme.

Joachim Coens, die sinds het drama – Dirk Bisschop verongelukte samen met zijn toekomstige echtgenote bij een verkeersongeval begin mei – sowieso al waarnemend burgemeester was, wordt de nieuwe burgervader van Damme. Coens is al schepen in Damme sinds 1995. Hij is sinds 2001 ook voorzitter en gedelegeerd bestuurder van de Maatschappij van de Brugse Zeevaartinrichtingen, het bedrijf dat de haven van Brugge-Zeebrugge bestuurt en uitbaat. Zijn vader Daniel Coens was ooit minister.

In een eerste reactie laat Joachim Coens weten dat het vreemd aanvoelt om op deze manier burgemeester te worden. “We denken nog elke dag aan Dirk”, zegt hij. “Maar hij zou het ook zo gewild hebben. We hebben twintig jaar lang goed samengewerkt en gaan met het huidige team, met een goeie coaching, op dezelfde weg voortgaan.”

Samenstelling nieuw schepencollege

Christophe De Sutter uit Sijsele wordt voorgedragen als nieuwe schepen. De Sutter was tot nu toe voorzitter van de gemeenteraad. In die functie wordt hij opgevolgd door Lut Fockedey uit Oostkerke. Els Henneco uit Moerkerke wordt nieuw gemeenteraadslid.

Het college van burgemeester en schepenen in Damme ziet er nu uit als volgt: burgemeester Joachim Coens; eerste schepen Eveline Van Quekelberghe, de schepenen Marc Mus, Rik Strubbe, Bart Desutter, Christophe De Sutter; schepen en OCMW-voorzitter Inge Bisschop.

Van zodra Christophe De Sutter als schepen in functie treedt, worden de specifieke bevoegdheden van de burgemeester en de schepenen definitief toegewezen.

(FJA/CW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier