Jo Rousseau: "Het toerismebeleid stelt niet veel voor in onze badstad"

12/06/17 om 10:55 - Bijgewerkt om 11:08

In 2018 komen de gemeenteraadsverkiezingen eraan. De strijd trekt zich op gang. De partijen profileren zich meer en meer. Iedere week laat De Zeewacht een partijvoorzitter aan het woord over politieke plannen, ambities en Nieuwpoort.

Wat vindt SP.A van het huidige beleid?

"Huidig burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) werd eerder onverwacht voor de 'leeuwen gegooid', maar hij groeit in zijn rol. Hij weet voor aanslepende dossiers een oplossing te vinden. Ik denk onder andere aan de standplaats voor de vissersboot de Surcouf en de uiteindelijke overschrijving van vijf miljoen in de stadskas. Het beleid van zijn voorganger zet hij verder, maar met een meer groen tintje. Hij is een joviale burgemeester. Wat goed is, mag gezegd worden. Graag zagen wij wat meer creativiteit. Het vernieuwen van de Franslaan mocht al eerder gebeurd zijn. Onder de schepenen merk je enige nervositeit. Wellicht komt dat omdat na 2018 er een schepenzetel zal wegvallen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!