Jeugdtrainers VK Dadizele lanceren Facebookpagina ‘Red jeugd VK Daisel’

Jos Remaut

Hiermee willen ze aantonen hoe belangrijk een nieuwe accommodatie voor de jeugdploegen voor hen wel is. En meteen ook de druk opvoeren op het gemeentebestuur van Moorslede, dat uiterlijk half maart moet beslissen over de vergunning.

De bestaande gebouwen zijn volgens de jeugdtrainers compleet verouderd, en sinds het kunstgrasveld er ligt, komen ook andere ploegen hier trainen.

Via een investeringsgroep diende VK Dadizele een aanvraag in voor de bouw van een hedendaags gebouwenproject op het onlangs volledig in kunstgras omgezette eerste terrein van VK Dadizele, aan de Oliekotstraat. Het plan voorziet in een nieuwbouw met op het gelijkvloers eigentijdse kleedkamers met daarboven een ruime cafetaria. Aansluitend willen ze ook nog een nieuwe tribune bouwen.

Maar dat is niet naar de zin van de bewoners van de straat, die zich verenigden en een unaniem bezwaarschrift indienden. Zij vrezen voor schending van hun privacy en overlast, niet in het minst door gebrek aan parkeerfaciliteiten. Hun vrees is tevens dat het nieuwe gebouw ook voor een heel aantal zaken zal gebruikt worden die niets met (jeugd)voetbal te maken hebben, zodat de rust voorgoed zal over zijn in hun straat. Het stoort hen daarenboven dat niemand vooraf met hen is komen praten, net zoals dat enkele maanden geleden het geval was met het plaatsen van een nieuwe verlichtingsinstallatie, die voor de directe omwonenden erg hinderend is.

Moeilijke klus

Voor het gemeentebestuur dreigt dit alvast een erg delicaat en moeilijk dossier te worden, omdat een deel van het terrein in landbouwgebied ligt en zelfs de huidige situatie stedenbouwkundig niet okee is. Men zoekt dit nu te regulariseren. Verantwoordelijk schepen Pol Verhelle stelt dat men VK Dadizele wel vooruit wil helpen, maar dat men ook oor moet hebben naar de verzuchtingen van de buurt, en er misschien wel kan aan tegemoet komen door het opleggen van een aantal randvoorwaarden.

Met de Facebookpagina en een bijeenkomst met de jeugdspelers en hun ouders, die ergens volgende week moet plaatsvinden, wil het ambitieuze VK Dadizele de druk nu opvoeren. Anderzijds kondigen de straatbewoners aan dat zij niet zullen aarzelen van de vergunning te betwisten als die onvoldoende tegemoet komt aan hun verzuchtingen. Het wordt dus niet makkelijk voor het Moorsleedse schepencollege, temeer daar er tekenen zijn dat de beide partijen van de coalitie hierover niet (helemaal) op dezelfde lijn zitten.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier