Jeugd protesteert op gemeenteraad omdat ze niet gehoord worden, bestuur negeert de actie

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad in Zwevegem, maandagavond, lieten zo’n 40 jongeren hun ongenoegen blijken over het huidig beleid in Zwevegem.

De jongeren kwamen, met de mond dicht gekleefd, de raadzaal binnen en gingen achter de gemeenteraadsleden staan. Met een spandoek waarop te lezen stond ‘Zo voelt het om de mond gesnoerd te zijn’, maakten ze duidelijk dat ze willen gehoord worden door het schepencollege.

De jongste weken werden maatregelen genomen zonder dat de jeugd, en de jeugdraad (adviesraad), gehoord werden. Die maatregelen waren het opleggen van een verplicht sluitingsuur bij bepaalde jeugdverenigingen en het verplichten van private bewaking op jeugdfuiven, wat een meerkost voor de verenigingen van zo’n 200 euro betekent.

De jongeren bleven zo’n vijf minuten staan terwijl Hermien Boerhaeve (voorzitter van de jeugdraad) een brief met hun ongenoegen op, overhandigde aan de burgemeester. Noch de burgemeester noch de schepenen reageerden en negeerden de aanwezigheid van de jongeren. De zitting ging gewoon door.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier