Jean-Pierre Van Rossem ontbindt zijn partij ROSSEM

25/05/14 om 21:51 - Bijgewerkt om 21:51

Bron: Kw

Dat laat hij weten op de avond van de verkiezingen waarbij hij 0,3 procent scoorde voor de Kamer en 0,2 procent voor het Vlaams parlement.

Jean-Pierre Van Rossem ontbindt zijn partij ROSSEM

© BELGA

Van Rossem noemt het resultaat van de partij op zijn facebookpagina "beschamend". "Dit bedroevend resultaat moet ik op mijn eigen conto schrijven omwille van de talloze fouten die ik heb gemaakt", stelt hij.

Grootste fout was volgens Van Rossem op te komen onder de naam 'ROSSEM', die volgens hem volkomen verbrand is en geen toekomst meer heeft. "De organisatie van de partij is bovendien van dag één tot gisteren één grote puinhoop geweest."

Voorzitter ging zelfs niet stemmen

Voorzitter Nora Azdad krijgt een veeg uit de pan omdat ze, sinds ze Van Rossem heeft vervangen, slechts één vergadering zou hebben geleid. Volgens Van Rossem was ze zondag op reis en is ze zelfs niet gaan stemmen.

Van Rossem ontbindt zijn partij, maar wil in 2019 opnieuw deelnemen met een nieuw initiatief: D'19. Daarin zal hij zelf mogelijk geen plaats meer hebben.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!