Jean-Marie Dedecker trekt met Lijst Dedecker alleen in West-Vlaanderen naar verkiezingen

© BELGA
Redactie KW

In Reyers laat heeft Jean-Marie Dedecker woensdagavond bekendgemaakt dat hij met een versterkte Lijst Dedecker alleen in onze provincie aan de verkiezingen in mei deelneemt.

Het is nog niet uitgemaakt wie in West-Vlaanderen de Kamerlijst en de lijst voor het Vlaams Parlement zal trekken. “Mijn hart ligt in de Kamer”, zei Jean-Marie Dedecker in Reyers laat. “Maar het zal de ratio zijn die meebeslist wie welke plaats inneemt.”

“Maar de lijsttrekkers worden in elk geval West-Vlamingen,” zei Jean-Marie Dedecker. Behalve hijzelf komen daarvoor nog Ulla Werbrouck en Ivan Sabbe in aanmerking.

Om als partij te overleven trekt Lijst Dedecker zich noodgedwongen terug “zoals 100 jaar geleden gebeurde, achter de IJzer”, zei Jean-Marie Dedecker.

Het wordt een versterkte lijst. Ook Boudewijn Bouckaert en Peter Reekmans zullen vanuit West-Vlaanderen aan de verkiezingen deelnemen. Limburger Lode Vereeck neemt niet deel.

Jean-Marie Dedecker nam de beslissing voor West-Vlaanderen na een eigen opiniepeiling bij 2.000 West-Vlamingen en 1.000 Limburgers. In West-Vlaanderen haalt zijn lijst in die peiling iets meer dan 6 procent, in Limburg niet eens 1 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier