Jean-Marie Dedecker trekt Kamerlijst en komt niet op voor Vlaams Parlement

Dedecker trekt de Kamerlijst, zijn partij komt niet op voor het Vlaams Parlement. (Foto HH)
Redactie KW

Jean-Marie Dedecker zal op 25 mei de Kamerlijst trekken. Voor het Vlaams Parlement komt Lijst Dedecker niet op.

Jean-Marie Dedecker zal op 25 mei de Kamerlijst trekken. Voor het Vlaams Parlement komt Lijst Dedecker niet op. Jean-Marie Dedecker maakte in februari al bekend dat hij zich ‘terugtrekt achter de IJzer’ en enkel in West-Vlaanderen lijsten indient. Nu besliste hij enkel voor de Kamer op te komen. Iedereen wist dat het hart van Dedecker in de Kamer lag, maar op Vlaams niveau zijn de zitjes minder duur. Er zijn meer zetels te verdelen en daardoor is het makkelijker er verkozen te raken.

“Als ik zou verkozen zijn, dan zou ik geen vijf jaar in het Vlaams Parlement kunnen zetelen”, verklaart Dedecker zijn keuze. “Politiek wordt in de Kamer bedreven. Daar wordt beslist over de belangrijkste dossiers. Het risico van de hogere kiesdrempel neem ik erbij. Als de kiezers me in de Kamer willen, dan moeten ze maar voor me stemmen. En we dienen geen Vlaamse lijst in om onze stemmen niet te splitsen.”

De lijst wordt geduwd door ex-judoka en Vlaams Parlementslid Ulla Werbrouck. Op twee komt Waregems gemeenteraadslid Martine Vandevelde, die overkomt van N-VA, en op drie vinden we vastgoedmakelaar Bart Ottevaere, uit Harelbeke afkomstig maar nu in Knokke wonend. Hij is ook ex-voorzitter van de wielerwedstrijd E3-prijs in Harelbeke. Zoals aangekondigd krijgt Lijst Dedecker ook steun van buiten West-Vlaanderen: Peter Reekmans trekt de opvolgerslijst, professor Boudewijn Bouckaert duwt bij de opvolgers. Beiden zetelen nu in het Vlaams Parlement.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier