Jean-Marie Dedecker is spreker op congres Vlaams Belang

© BELGA
Redactie KW

Jean-Marie Dedecker maakte wel meteen duidelijk dat hij geen Vlaams Belanger is of wil worden.

Onder de noemer ‘Identiteit, mag het nog?’ organiseerde Vlaams Belang zaterdag een colloquium in het Vlaams Parlement. Volgens Vlaams Belang ligt de Vlaamse culturele identiteit onder vuur en wordt ze “systematisch verdacht of belachelijk gemaakt”. “Wij hebben een elite die alles beter vindt dan datgene wat van bij ons komt”, zei partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Muziek van bij ons wordt afgedaan als oubollig en weinig interessant, maar wereldmuziek, ja, dat moeten we omarmen.”

Dedecker

“Islamisering” is volgens Van Grieken “één van dé gevolgen van de massa-immigratie”. Vlaams Belang wil moslims voor “concrete keuzes” plaatsen. “In het kader van een aanvraag tot naturalisatie zouden ze een verklaring moeten onderschrijven waarin een aantal essentiële principes staan vermeld, zoals de scheiding van kerk en staat, het recht op vrije meningsuiting en de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen.”

Jean-Marie Dedecker is spreker op congres Vlaams Belang
© BELGA

Opmerkelijke spreker op de bijeenkomst was ex-parlementslid Jean-Marie Dedecker, die met zijn eigen partij LDD bij de jongste verkiezingen op de kiesdrempel botste. Dedecker maakte wel meteen duidelijk dat hij geen Vlaams Belanger is of wil worden. “Mijn toespraak is geen sollicitatietoespraak. Ik blijf onafhankelijk.” De tussenkomst van Dedecker draaide rond “politiek correct denken”. “Ik ben zo ongelovig als een regenworm, maar de Sint is voor mij heilig en handen af van Zwarte Piet”, aldus Dedecker.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier