Jean-Marie Dedecker: "Gesneuveld op het veld van eer"

25/05/14 om 20:21 - Bijgewerkt om 20:21

Bron: Kw

"Mijn overlevingsstrategie is mislukt. De N-VA vreet iedereen op. Er is maar één winnaar." Dat zegt Jean-Marie Dedecker vanop het terras van de brasserie Carlton in Westende, waar hij met de militanten is samengekomen.

Jean-Marie Dedecker: "Gesneuveld op het veld van eer"

"Als de olifanten vechten, wordt het gras vertrappeld. En de kleine muis is daar het eerste slachtoffer van", zucht Dedecker. "Ik had nochtans een goed gevoel bij de campagne. Dat komt ook omdat ik een bv ben, een populair figuur. Maar dat betekent nog niet dat ze op je gaan stemmen. Aan de kust, in Brugge en Diksmuide doen we het goed. In Middelkerke zelfs uitstekend: 16%. Maar zuid-West-Vlaanderen, de streek van Kortrijk en Roeselare, is dodelijk voor ons."

"Wij gaan door. De partij blijft bestaan, maar vraag me nu niet hoe. Ik ben nu mijn wonden aan het likken. Op menselijk vlak had ik dit ingecalculeerd, de opdoffer is niet zo groot. Ik wist dat het fifty fifty was. Het is vooral jammer voor de mensen die mee gingen in ons verhaal. Ik wens de N-VA van harte proficiat. Je moet het maar doen hé. Mijn rol op nationaal vlak is uitgespeeld, maar je weet nooit wat de toekomst brengt. Ik ben op het slagveld gestorven."

(HH)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!