Jean-Marie Dedecker blikt terug op gevuld jaar 2015

25/12/15 om 11:35 - Bijgewerkt om 11:52

Jean-Marie Dedecker zetelt niet meer in het parlement, maar bleef in het voorbije jaar erg aanwezig. Als columnist en oppositieraadslid in Middelkerke, als pasgehuwde echtgenoot en winnaar van de Prijs voor de Vrijheid en ook met dank aan de discussie tussen kunstenaar Luc Tuymans en fotografe Katrijn Van Giel over het gebruik van een foto van het hoofd van Dedecker in een schilderij.

2015 was het jaar waarin Jean-Marie Dedecker in het huwelijksbootje stapte met zijn partner Christine Dehaemers. In februari, op vrijdag de 13de nog wel. "In de praktijk verandert er niet veel, maar het huwelijk is ook een economisch systeem. Je moet voor elkaar zorgen. Als er iets gebeurt met je en je bent niet getrouwd, betaalt je wederhelft 67% belastingen op de eigendommen. Bovendien heeft het statuut van maîtresse een negatieve bijklank. Christine is nu mijn echtgenote en dat vinden we wel leuk."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!